Yurt Dışı Yüksek Lisans Bursları - Bedava PDF Kitap İndir
Son Yazılar
Yükleniyor...

13 Temmuz 2022 Çarşamba

Yurt Dışı Yüksek Lisans Bursları

Yurt Dışı Yüksek Lisans Bursları

Yurt dışında yüksek lisans eğitimi alabilmek her öğrencinin hayali olmasına karşın, parasal yetersizlikler nedeniyle pek çok öğrenci bu hayalini ertelemek mecburiyetinde kalabilmektadır. Genellikle Türkiye’de artan döviz kurlarının oluşturduğu etki, Türk öğrencilerin kendi imkanlarıyla vatan dışında yüksek lisans eğitimi alabilmesini zorlaştırmaktadır. Fakat vatan dışı yüksek lisans bursları bu hususta kuvvetli bir seçenek olarak dehemmiyete girmektedir. Hem Türkiye hem de gitmek istenilen ülkeler doğrulusunda sağlanacak burslar yardımıyla öğrenciler eğitim maliyetlerinin büyük bir bölümünü karşılayabilir. Öğrencilerin burslar hususu ile alakalı çekingen davranması ve yeteri kadar bilgi sahibi olmaması, bu potansiyelin de yeteri kadar kullanılamamasına yol açmaktadır.

Doğru Burs Seçimi

Yurt dışında yüksek lisans bursları hususu ile alakalı seçim yaparken, ilk olarak doğru burslara odaklanılması gerekir. Bazı burslar parasal yetersizliğe, birtakım burslar akademik başarıya, birtakım burslar da spor ya da daha değişik alanlardaki başarıya göre verilmektedir. Burs arayan öğrenciler bu hususta ayrıntılı tetkik yaparak kendi profillerine en ideal burs programlarını belirleyip listelemelidir. Bursların sene içersindeki tarihlerinde ufak değişiklıklar olsa da müracaatlar genelde aynı dehemmiyetde yapılmaktadır. Bu amaçla oluşturulacak listede bursların müracaat dehemmiyetlerine de yer verilmelidir.

Erken Başvuru

Yurt dışında verdiği fazlası yüksek lisans bursunda erken müracaat gerçekleştirme ehemmiyet taşır. Zira vatan dışında burs işlemleri ve üniversite kayıtları vatan içersinde bulunduğu gibi birkaç haftada tamamlanamamaktadır. Bu sebeple burslara 1 sene eskiden müracaat yapılması gereklidir. Bu hal üniversite müracaatları amacıyla de geçerlidir. Bursların müracaat tarihleri ve duyuruları genelde ülkelerin büyükelçiliklerinin internet siteleri üzerinden yapılır. Bu sitelerin ve burslarla alakalı güncel haberler paylaşan forumların belli Aralıklarla denetim edilmesi yararlıdır.

Üniversitelerden Bilgi Alma

Yurt dışında yüksek lisans yapacak olan bireylere burs veren kurumlar arasında üniversiteler mühim bir yere sahiptir. Pek çok üniversite, vatan dışından kendisini seçen başarılı öğrenciler amacıyla prestijli burslar sağlamaktadır. Üniversite bursları bir ülkeyi değil bir üniversiteyi ilgilendirdiğinden, bu tür burslara ulaşabilmek amacıyla üniversitelerle irtibata geçilmesi gerekir. Tercih edilmek dilenen üniversitelerin internet sitelerinin takip edilmesi ya da direkt olarak üniversiteyle etkileşim kurulması burs olanaklarının öğrenilebilmesi ve bu olanaklardan faydalanılabilmesi yönünden üstünlük sağlar.

Küçük Ölçekli Bursları Takip Etme

Küresel bilinirliği bulunduğu amacıyla çok sayıda öğrenci doğrulusunda müracat edilen burslar, kazanılması son derece güç olan burslardır. Burs alabilme olasılığını çoğaltmak adına daha ufak ve ulusal bursları da takip edip başvurmak gerekir. Yerel burslar ya da prestij seviyesi daha düşük olan burslar, öğrenciler doğrulusunda çok çok ilgi görmediği amacıyla bu bursları kazanabilme olsılığı daha yüksektir. Fakat müracaat yapılacak olan vatan dışı yüksek lisans burslarının öğrenciye parasal yönden destek olabilecek düzeyde olmasına da ilgi edilmelidir. Küçük ölçekli burslar kimi vakit bu yönden dezüstünlük oluşturabilir.

Daha Çok Başvuru Daha Çok Şans!

Tek bir bursa müracaat gerçekleştirme ve yalnızca onun sonucunu beklemek, burs alabilme şansının düşük düzeyde kalmasına yol açar. Kabul şansını çoğaltmak amacıyla daha çok burs programına müracaat gerçekleştirme mühimdir. Yurt dışında yüksek lisans yapacak olan öğrenciler yönünden burs müracaat sınırı bulunmamaktadır. Bu sayede aynı anda çok sayıda bursa müracaat yapabilmek mümkündür.

Burs İçin Gerekli Olan Genel Şartlar

Yurt dışı yüksek lisans bursları hususu ile alakalı ülkeden ülkeye ve üniversiteden üniversiteye değişen şartlar söz hususu olsa da başlıca gereklilikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yabancı Dil Puanı: Yurt dışı burslarının nerdeyse tamamında TOEFL ya da IELTS sınavları ile ispatlanmış bir İngilizce yeterlilik koşulu bulunmaktadır.
  • Niyet Mektubu: Öğrencilerin yüksek lisans sürecinde gerçekleştirme istedikleri çalışmalar ya da kariyer hedeflerinin yer aldığı bir niyet mektubu da fazlası üniversite doğrulusunda talep edilmektedir.
  • Atletizm Yeterlilikleri: Resmi düzeyde sporcu olanlar amacıyla açılan burs programlarına müracaatlarda, öğrencilerin sporcu lisanslarını ve elde etmiş oldukları başarıları da müracaat sırasında göstermesi gereklidir.
  • Lisans Ortalaması: Öğrencilerin lisans dehemmiyetlerindeki eğitim başarıları da burs müracaatlarının değerlendirilmesinde mühim bir yere sahiptir.

Siz de vatan dışında yüksek lisans eğitimi alabilmek istiyorsanız ve vatan dışı yüksek lisans bursları hususu ile alakalı yeteri kadar bilgiye sahip değilseniz bedava pdf kitap indir ile etkileşime geçebilirsiniz.

Paylaş

Yorum Yap

Bildirimler
Ücretsiz PDF Kitap indirmek için ana sitemizi ziyaret edebilir ya da Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.
Kapat