Front End Developer Nedir? - Bedava PDF Kitap İndir
Son Yazılar
Yükleniyor...

13 Temmuz 2022 Çarşamba

Front End Developer Nedir?

 

Front End Developer Nedir?

Front End Developer nedir diye tanımladığımız vakit akla gelen sorularınızı ve sektöre dair fazlası mevzuya açıklık getirdik; Merhaba kıymetli okuyucularımız, bu yazımızda ‘Front end Developer‘ nedir, ne iş yaparlar ve aylık ortalama gelirleri ne kadardır sorularını cevapladık. Diğer yazılarımıza da göz atmayı unutmayın. İyi okumalar. Front-End Developer nedir, sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar numunelendirilebilir. Front-End teriminin manasına baktığınızda ‘Başlangıç Aşaması’ terimiyle karşılaşacaksınız. Front-End Developer’lar, internet sitelerinin ön yüzünü geliştirmekle görevli şahıslardir. Bu şahıslar, halihazırda kurulu olan internet programları amacıyla görsel kodlamalar ile uğraşmaktadırlar. Front end developer maaşları fazlası vakit değişiklik gösterebilir. Bu kodlamalar, sarfedilen otomasyonların çok daha güzel ve şık görünmesi amacıyla yapılmaktadır.

Front End Developer Nedir?

Front end developer ne demek, anlamadınız mı? Bu gayet natural bir şey. Çünkü tercüme ile ulaştığınız terimler, oluşturulan işi tam olarak pekiştirmemekte. Bu amaçla kolay bir özet geçelim; Front-End Developer’lar, otomasyon durumuna dönüştürülmüş bir programın ara yüzünü kodlayan şahıslara denir. Örnek vermek gerekirse; Bir bilgisayar düşünün, bu bilgisayarın ön dizaynı, sarfedilen renkler vs. tamamiyle Front-End Developer’larının yaptığı işe numune gösterilebilir. Bilgisayarın dizaynını yapan şahıslar, ön planda görünen renklendirmeleri ve güzelleştirmeleri yapan şahıslar Front-End Developer’lar’dır diye numunelendirebiliriz. (Front-End Developer’lar program ile ilgilenmektedir. Örnekleri pekiştirebilmeniz yönünden açıklamaları bu şekilde yazmayı ideal gördük.)

Aynı şekilde insan vücudunu da numune gösterebiliriz. Eğer insan vücudunu Front-End Developer’lar yapmış olsaydı ve bu şahıslar olmadan insan vücudunu göstermek isteseydik, ortada yalnızca iskeletlerimiz ve kas sistemimiz kalmış olurdu. Bu şahıslar, insan vücudundaki derileri ve dış görünüşleri tasarlarlar diyebiliriz.

Front end Developer Ne İş Yapar?

Front End Developer ne iş yapar? tabiri caiz ise profesyonel programcılardan oluşmaktadır. Bu programcılar genelde HTML, JavaScript, CSS gibi dilleri eksper olarak bilmektedirler. Front End Developer’lar, bir internet programın, otomasyon durumuna getirilmiş bir internet tabanlı programın ön yüzünü yapmaktadırlar. Örnek verecek olursak;

YouTube’a girdiğinizde görüldüğü butonlar, arama kutucuklarının daha modernize edilmiş hali, video başlıklarının rengi ve fontları, ve ön yüzde görüldüğü nerdeyse her şey, Front-End Developer’lar doğrulusunda yapılmaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse, Front-End Developer’lar, internet dizayncılarıdır. Yapmış oldukları internet dizaynlarını internet üzerinden satışa koyup pazarlayabilirler. Farklı programlar amacıyla dizayn çalışmalarında bulunabilirler. Bu çalışmaları firmalar ile anlaşıp ortak şekilde pazarlayabilirler. Envato ve ThemeForest gibi büyük şirketler amacıyla dizaynlar yapan Front End Developer’ların, çok yüksek meblağlar kazandığı da görülmüştür. Aynı şekilde tanınmış olan bir çok şirketin ise profesyonel Front End Developer’lara gereksinimi bulunduğu bilinmektedir. Bu firmalar, dizayncıları amacıyla milyonlarca TL’yi rahat rahat  ödemektedirler.

Front End Developer Maaşları

Front End Developer maaşları ülkelere göre değişmektedir. 2019 senesinde yapılmış anketlerde Front-End Developer’ların maaşlarının, 2.500 TL ile 25.000 TL arasında değiştiği belirtilmiştir. Ortalama maaşları ise 5.000 TL ile 6.000 TL arasında değişmektedir. Belirtilen sayılar, firma ya da kurumsal yerlerde sabit maaşlarla çalışan şahıslar amacıyla gösterilmektedir.

Özel şekilde serbest meslek gibi işler yapıp çok daha yüksek sayılar kazanabilmeleri mümkündür. Daha çok bilgi ve PDF kitap indirmek amacıyla sitemizi takipte kalın.

Paylaş

Yorum Yap

Bildirimler
Ücretsiz PDF Kitap indirmek için ana sitemizi ziyaret edebilir ya da Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.
Kapat